top of page
Hoe bewaren

Hoe bewaren?

Je hebt een doosje besteld, maar wat nu? De eigenlijke pralines in de koelkast bewaren is geen goed idee. Chocolade absorbeert alle omringende geuren. De mooie glans van de bonbons kan verdwijnen en er is kans op vorming van witte vlekjes, maar wees niet getreurd, dit is geen bederf. Dit wordt 'rijp' genoemd en krijg je bij een niet-optimale bewaring. Ze kunnen dus zeker nog opgegeten worden!

Als je ze toch graag in de koelkast wilt bewaren omdat je de chocolaatjes graag koud eet, bewaar ze dan in een afgesloten doos. Voordat je ze opeet, raden we je aan de pralines nog even op de keukentafel te laten staan. Dit helpt condensatie op de chocolaatjes te voorkomen.

Donkere, koele plaats

We willen dat je geniet van onze chocolaatjes! Dus wat is het beste? Bewaar de pralines op een donkere en koele plaats bij een constante temperatuur van 18° - 20°. Warmer dan 20°? Bewaar ze in de koelkast in een goed afgesloten doos.

Vanaf midden april tot en met september is het niet mogelijk om chocolade te bestellen. Tijdens deze maanden verkopen we heerlijke Gelato-ijsjes in onze ijstruck. Meer info kan je hier terug vinden.


ALLERGENEN: gemaakt in een keuken waar noten (hazelnoten, walnoten, pinda's en amandelen), gluten (tarwe en haver) en zuivel (melk, room en sojalecithine) wordt verwerkt.

Donkere, koele plaats
bottom of page